Startside
Visens Venner Nyk F
ViseTidende/Program
Dejlige minder
Bestyrelse
Aktive
Bliv medlem
LinksDejlige minder - ARKIV     Retur til "Dejlige minder" - indeværende år - klik her

"Det svage køn" - torsdag den 26. november 2015 - Repertoireliste klik her
Pigen, konen, kællingen & madammen - kort sagt: "Det svage køn" - det var emnet for Rolfs novemberviseaften, og forventningerne var store. Visevennerne var mødt talrigt op, og alle pladser var besat. På bagtæppet hang de herligste stregtegninger af smukke kvinder, uskyldige skønjomfruer, knibske frøkener og yndige småpiger, og Rolf havde da også allieret sig med et herligt repræsentantskab fra det modsatte køn af visesangerinder med glimt i øjet og tydelig mikrofontække.

Viserne var valgt med samme omhu, og det var en herlig buket af gamle, sjove og spændende viser, vi blev trakteret med. I kan se dem ved at klikke på linket til repertoirelisten foroven. Også Klinkes rumsterstang - en noget ranglet veninde, men dog med både forparti og bagperron - var inviteret med og hoppede lystigt i takt, så fletningerne dansede. Eskil var ved klaveret, men gav også selv smagsprøver på sin visekunst, som altid med en helt egent humor og til stort bifald.

Tak til Rolf for en flot viseaften, og tak til holdet for en uforglemmelig oplevelse.
 
 
Spil Dansk - torsdag den 29. oktober 2015 - Repertoireliste klik her
På Spil Dansk Dagen var alle sejl sat til. Elisabeth havde som visevært samlet en skøn buket af gamle og nye viser, slagere fra Melodi Grand Prix og digte, og som backing gruppe sad et hold garvede spillemænd klar: Ole, Torben, Benny, Kaj og Søren på 4 harmonikaer og 1 guitar i skøn samklang. Repertoiret kan I nyde ved at klikke på ovenstående link. Solisterne var Elisabeth, Ole, Lilian, Kaj, Lissy, Søren, Birthe Ruth, Rolf, Elin, Helle, Ellen, Ane Lise, Bent, Kirsten og Karen. Som et ekstra raffinement overraskede Rolf os alle med sin helt egen hyldest til fru formand. På melodien "Kære lille mormor" fremførte Rolf sit pletskud: "Kære Lille Formand", og ikke et øje var tørt. Alle leverede en flot indsats, alle stole var besat, og publikum lyttede, sang med og klappede.

Tusind tak til viseværtinden - Kære Lille Formand ;-) - for en vellykket Spil Dansk viseaften.
 
Besøg af Peter Abrahamsen - torsdag den 24. september 2015 - Repertoireliste klik her
Efter en lang sommerferie var vi igen klar til en ny sæson med visesang den sidste torsdag i hver måned, og fra Maglebrænde havde vi hentet Peter Abrahamsen over til en flot og festlig "åbningskoncert". Salen var fuld, der var lyng på scenen, og Elisabeth kunne med glæde byde Peter og det forventningsfulde publikum hjertelig velkommen.

Viserne havde Peter Abrahamsen hentet fra en lang række af vores bedste forfattere - Jeppe Aakjær, B.S. Ingemann, Emil Aarestrup, Kaj Munk, krydret med mange selvkomponerede melodier, og tilsat gamle kendinge i nye takter og forklædninger, lidt Dan Andersson, Evert Taube, Ralph Ziegel og sandelig - som flot afslutningsnummer - Svantes svanesang, som Peter jo var producer på i sin tid, da Svantes viser blev født på plade. Det var et flot program, som blev leveret med underholdende og oplysende kommentarer i humoristisk ping-pong med publikum - første vise var, meget apropos, i øvrigt Ping Pong Valsen af selveste faderen til Visens Venner, vores allesammens Evert Taube. Tak til Peter for at have ført os sikkert rundt i visernes uendelige univers.
 
 
Sanglørdag i det fri på Virkethus - lørdag den 4. juli 2015 - Repertoireliste klik her
Lørdag den 4. juli 2015 mødtes ca. 50 glade Visevenner ved Virkethus med madpakker og diverse drikkevarer. Vejret var jo bare helt fantastisk med en temperatur på ca. 30 grader. Flittige folk havde været i sving siden kl. 10 med opsætning af borde, stole og mange parasoller, så alt var klart til kl. 12.

Da formanden Elisabeth havde budt velkommen, kunne vi gå i gang med maden og skålsangene. I løbet af eftermiddagen spillede Kaj på sin guitar og så var der Ole, Søren, Benny og 2 gange Torben på harmonika, herlig musik. Flere solister gav en vise, så det var dejligt. Kaj Winter iførte sig Helles tørklæde og så kunne han ellers (som dame)fortælle en morsom historie. Eftermiddagen sluttede ca. kl. 16.30 og der var stor tak, især til Tonny, men også til de andre, der havde hjulpet til. Med visehilsen - Ane Lise
 
Vi slutter sæsonen af - med madkurv - torsdag den 30. april 2015 - Repertoireliste klik her
Allerede fra kl. 16 var de i fuld gang med at sætte scene op. Tonny, Kaj og Kirsten som visevært fik skruet det hele sammen, sat lys og lyd op og pyntet salen med smukke blomster, både på scenen og rundt på alle bordene. Omkring kl. 17 begyndte publikum at strømme til, og snart var alle stole besat.

175 talte Sigrid os til, da Elisabeth kl. 18 kunne byde velkommen til en festlig aften. Madkurvene blev sat til livs, og så gik det ellers slag i slag med den ene muntre vise efter den anden. Ingen nævnt, ingen glemt, men kig selv i repertoirelisten. Kirsten bandt det hele sammen på fremragende vis. Det var underholdning på højt niveau. Alle sang deres yndlingsvise. Ind imellem kunne publikum være med, når der var fællessang, men også mange af solistsangene var så populære, at folk sang med eller klappede i takt. Eskil var ved klaveret hele aftenen og styrede os i god behold gennem aftenens program.

Det var en flot afslutning på en god sæson. Allerede om en uge mødes vi igen, alle der har lyst til at være med til at planlægge næste sæson, og den 4. juli skal vi igen i Virkethus til "Sang i det fri". Næste ordinære viseaften er i september, men meget mere herom i programmet, der kommer ud sidst på sommeren.
 
 
 
Blandede viser m. Hasse - og Helle & Eskils 5 års jubilæumskoncert - torsdag den 26. marts 2015 - Repertoireliste klik her
Det var en sprudlende, livlig aften, hvor viseværterne havde fundet et righoldigt udvalg af viser frem til at underholde os med.

I 1. afd. præsenterede Hasse som visevært sit spritnye band: Hasse & The White Old Stars. Stjernerne - Hasses gode venner - var Thomas, Benny, Rolf, Torben og Ole, så der var både violin, to harmonikaer, guitar og flere gode sangstemmer at gøre godt med. Vi fik flere af Hasses egne gode viser, og så havde vennerne ellers både skægge og hyggelige numre i ærmet, som de trakterede os med i en skøn blanding.

2. afd. var en 5-års jubilæumskoncert med Helle og Eskil på slap line. Helle i fantasifulde udklædninger, skiftevis alvorlig, festlig og lettere beruset, og Eskil ved klaveret og i ny og næ med stråhat, som akkompagnatør til Helles eskapader, men også selv som eminent visesanger, entertainer, whiskykender og uovertruffen humorist og revystjerne. De kan bare det der, de to, og vi kunne kun sætte os tilbage og nyde forestillingen, når ikke lige vi måtte klappe med, holde os på maven eller hulke af grin.

Således beriget kunne vi slutte aftenen af med Go' Nu Nat - og dog: En 3. halvleg blev det også til, noget der vist ikke tidligere er forekommet i foreningens historie. Rolf gik til mikrofonen, harmonikaerne stemte i og Eskil indtog det fornemme flygel i hjørnet, hvorefter indtil flere ekstranumre blev leveret i løftet stemning, mens der i det stille blev ryddet op og sat stole på plads. Tak til alle for en fantastisk god aften.
 
Ordinær Generalforsamling - og "Toner og tanker i marts" - torsdag den 12. marts 2015 - Repertoireliste klik her
Så var tiden kommet til den årlige generalforsamling. Der var fint fremmøde i salen, og Elisabeth bød alle hjertelig velkommen. Hun aflagde beretning om stort og småt i årets løb, og vi kunne endnu engang glæde os over en forening i god fremgang. Regnskabet gennemgik Carsten, og derefter blev han genvalgt som kasserer. Ane Lise blev genvalgt som bestyrelsesmedlem, Birthe Ruth og Lilian som suppleanter, revisorer etc. blev også klaret, og under evt. kom forskellige emner op og blev drøftet.

Efter kaffepausen lagde Lilian ud med "Den blå anemone". Karen læste lidt "Digte fra en blondekant", hvorefter Ane Lise gav "Martsvejr". Herefter var det de fem harmonikaspilleres tur til at underholde os med et godt program af gode melodier, afvekslende med fine fællessange.

Det var en dejlig aften. Mange hjalp til med at få scenen taget ned og alt pakket sammen, og vi kunne slukke og lukke efter en rigtig god viseaften.

Mødereferat fra generalforsamlingen kan downloades ved at klikke her

 
 
 
 
Livet skal leves - torsdag den 26. februar 2015 - Repertoireliste klik her
Hyacinterne duftede af forår på scenen, da Annette og Jørgen kunne byde velkommen til en viseaften fuld af optimisme om det at leve livet, nyde at være til og mødes i sang og musik. Med sig havde de lokket en god, "gammel" kending, nemlig Bjarne fra Visens Venner i Ballerup, samt to gode venner, Gitte og Malcolm, med guitarer og gode sange i bagagen, og så Kirsten (Vedel), som debuterede på tværfløjte som akkompagnatør i visesammenhæng og gjorde det rigtig fint og dejligt.

Vi fik både smukke, sjove, skotske og jyske viser serveret dygtigt og helt "ud over rampen", og sågar fine digtperler læst og fremført af Jørgen. Annette gav den på jysk i den herlige "Mi nååbo Pe Sme", og Jørgen løftede lidt af sløret for, hvordan hans egne sange bliver til på gåture og hjemme på bænken, når solen går ned, og dem fik vi også spændende eksempler på.

Det var en dejlig og afvekslende februaraften, og med det flotte fremmøde blev der en varm og hyggelig stemning i lokalet.
 
 
 

Besøg af Christian Søgaard Trio - torsdag den 29. januar 2015 - Repertoireliste klik her

Det nye viseår blev indledt med en festlig åbningskoncert.

Vi havde sat Christian Søgaard Trio fra Fyn i stævne, og det blev en i sandhed uforglemmelig aften. Aldrig har publikum klappet så spontant, så tit og så længe! Christian Søgaard på harmonika, Morten Nordal som musikalsk altmuligmand på guitar, og med Jens Holgersen på en fantastisk gulvbas, når ikke lige han spillede på kokosnødder i toppen af Nykøbings med garanti eneste palmer den januaraften!

De originale tekster primært af Rune T. Kidde og Pernille Plaetner sagde det hele - genialt, sjovt og lige i øjet - men ind imellem de litterære guldkorn boltrede instrumenterne sig i hænderne på de tre vise spillemænd  foran det røde tæppe. Hvert eneste nummer affødte tilråb og klapsalver, ikke bare til sidst, men også midt i sangene, hver gang en veloplagt solo røg af panden fra et af instrumenterne. Jo mere publikum var med, desto livligere blev de oppe på scenen.

En bemærkning på tilskuerpladserne, som nok sagde det hele: "Ih altså, man får helt lyst til at danse!" Det var ustyrligt godt. Tusind tak til de gæve spillefugle fra naboøen. I tog os med storm!
 

Nu har vi altså JUL igen - torsdag den 11. december 2014 - Repertoireliste klik her

Der var gran og lys på alle borde, da vi mødte ind, og Elisabeth indledte med at byde os velkommen. Sammen mindedes vi Helge Rasmussen, som var gået bort i den forgange uge. Helge havde jo i sin tid stiftet Visens Venner i Nykøbing F., og sammen med Alice har han gjort et stort og prisværdigt arbejde for foreningen.

Klokken var nu blevet 18, så musikerne gik på scenen. 5 mand høj på harmonika: Søren, Benny og Ole samt 2 x Torben, så det var en flot besætning. Kirsten bød velkommen som visevært, og vi fandt den medbragte julefrokost frem fra poser og tasker. Undervejs var der skålviser og sjove ord og vers.

En lille time senere gik vi over til den musikalske afdeling. Efter et digt af Karen kom solisterne på scenen, en for en: Elisabeth, Birthe Ruth, Helle, Kaj med guitar, Lilian, Kirsten, Ane Lise og Ellen. De havde fundet gode og tankevækkende, eller sjove og elskede juleviser og -sange frem, og ind imellem tog vi også et par herlige fællessange. De gamle julehæfter havde Carsten genoptrykt, så der var nok til alle, og også til mange gode julearrangementer fremover. Vi sluttede 1. afd. med kædedans rundt i salen, anført af solisterne iført Pyrus-nissehuer. Det var sjovt!

Efter kaffepausen sang vi et fint udvalg af alle de bedste julesalmer og -sange - inkl. Glade Jul, for ellers kan det slet ikke blive jul i Nykøbing! Det var en dejlig, varm fornemmelse at synge sammen i julelysenes skær. I "Højt fra træets grønne top" optræder jo ordet "sir" (træets allerbedste "sir" skal min William have...) i det sjette og ret ukendte vers, og det ord blev lige vendt en gang nede på række to; Ane Lise kunne heldigvis forklare de uvidende, at ordet "sir" betyder "pynt", og så blev vi jo så kloge.

Lidt før kl. 21 - efter en dejlig og stemningsfuld aften - var det tid til at sige farvel og på gensyn, og tak for endnu en god sæson. Meget hurtigt, med hjælp fra flittige og villige visevenner og -veninder, blev scenen skilt ad, julelys og gran samlet ind, bagtæppe taget ned og rullet sammen, nodestativer klappet sammen, ledninger og grej rullet og pakket ned, og alt blev læsset ud i Tonnys varevogn - heldigvis i tørvejr, og så blev det hele båret op på 1. sal i Flisehuset med hjælp fra "flyttebanden" - Tonny, Kaj, Birthe Ruth m.fl. Da vi endelig kunne forlade Nykøbing, skulle vejrguderne lige vise sig med en ordentlig byge, men da var det hele jo også i hus.

Glædelig jul og godt nytår til alle!

         

 
Kaj & Debutanterne - og Gårdsangerviser - torsdag den 27. november 2014 - Repertoireliste klik her
Denne aften blev en dejlig blanding af nyt og gammelt, garvede kendinge og nye bekendtskaber på scenen. Kaj (Danholt) stod for 1. afd. med Kaj & Debutanterne og havde sammensat et spændende program. Kaj Vinther og Thais gav os et par morsomme viser, Jørgen læste Halfdan Rasmussens digt om nattens mysterier, Hasse sang et par af sine bedste numre, og Kurt gav os to smukke viser om kærlighed og Falster, plus Maskerade til sidst, men inden da gav Susanne Fønsskov fire skønne revyviser. Musikken tog Hasse, Kaj og Kurt sig af. Det var et fornøjeligt og talentfuldt hold, Kaj havde sat sammen.

Efter pausen fik vi både til gården og gaden, anført af Rolf i herlig stribet hue og hawaii-skjorte. Birthe Ruth, Ellen, Elin og Lissy var "Rendestenens Liljer", Ole og Rolf de glade gårdsangere, Hasse var med på guitar, Thomas på violin, og Benny og Ole leverede herlig harmonikamusik. Mange af gårdsangerviserne var egentlig ret sørgelige, så de gik lige til hjertet i de stemningsfulde fortolkninger, vi fik leveret af de dygtige solister.

Det var en god aften med gode sangere og musikere, godt planlagt af Kaj og Rolf. Stor tak til jer alle.
  
 
 
Spil Dansk: Danmark dejligst - og Mød op med humør - torsdag den 30. oktober 2014 - Repertoireliste klik her
Så var det igen Spil Dansk aften, og viseværterne havde fundet danske viser og sange frem fra gemmerne.

"Danmark dejligst" var titlen på Ane Lises afdeling, og med sig på scenen havde hun Kirsten, Lilian, Søren, Ole og Benny. Herrerne havde medbragt deres harmonikaer, og det blev en smuk og stemningsfuld hyldest til Danmark, som altid er lige smuk - året rundt og landet rundt. Ane Lise havde sågar lokket John med op på de skrå brædder til afslutningsnummeret, "Sangen til livet". Det var en god idé.

Efter pausen overtog Anne-Grete styringen som visevært for "de fem kuffertdamer" - Anne-Grete, Elisabeth, Birthe Ruth, Lissy og Helle. Randi var desværre blevet syg, men Eskil kunne heldigvis træde til som akkompagnatør. Programmet havde overskriften "Mød op med humør, til en aften med kulør", så det blev et broget og muntert sæt med en masse gode numre. Også kufferterne blev præsenteret på scenen, og vi fik historien om et langt og varmt venskab imellem de fem.

Tak til begge hold for en rigtig god aften.
 
Besøg fra VV Furesø: Kabaret om Kærlighed - torsdag den 25. september 2014 - Repertoireliste klik her
En ny sæson stod for døren, og vi havde inviteret kabareten "Noget om kærlighed" fra Visens Venner Furesø: Laila Maegaard (sang), John Osted (sang og guitar), Grete Hermansen (sang og klaver), Jørgen Johansen (violin og sang) og Jørgen Lund (bas).

Det blev en rigtig god aften. Medlemmerne var mødt talstærkt op, over 160 talte vi os frem til, så vi måtte hente ekstra stole ind. I 1. afd. var der en blanding af fællessange og gode solistnumre, mens 2. afd. var kabareten - en flot sammensat buket af viser om kærlighed på alle måder og til alle tider. Ind imellem fortalte John om viserne, krydret med anekdoter og sjove indfald. Det var dygtigt og oplagt serveret af alle fem på scenen, musikalsk fremragende, underholdende og medrivende.

Tak til visevennerne fra nord, fordi I på så fornem vis hjalp os med at tage hul på et nyt og spændende år.
 
 
Sang i det fri - Virkethus - lørdag den 5. juli 2014 - Repertoireliste klik her
Det blev en herlig lørdag på Virkethus.

70 visevenner var mødt frem, og heldigvis holdt det tørvejr. Scenen var smukt pyntet, og der var masser af fællessange. Som I kan se af repertoirelisten, kom vi vidt omkring med både velkendte og helt nye viser. Flere nye medlemmer deltog for første gang og kom også på scenen. Hjertelig velkommen til jer.

Sang i det fri - på Virkethus - var igen i år en stor succes. En tradition er skabt, så stor tak til alle og fortsat god sommer.
 
 
Ønskekoncert - Giro 413 - torsdag den 24. april 2014  - Repertoireliste klik her
Denne fornøjelige aften, med Kirsten som visevært, fik efterfølgende 2 stk. DAGENS BUKET i Folketidende den 29. april. Buketterne blev givet med flg. motivering:

"Det var en forrygende afslutning på sæsonens arrangementer i Visens Venner.
Aftenen startede med en fællessang, spisning af medbragt madkurv, og stemningen var fin.
Dernæst førte Kirsten som visevært og i fineste konferencier-stil os igennem en utrolig dejlig underholdning, der var i bedste giro 413 ønskekoncert-stil med indsendte ønsker om at genhøre de dygtige aktørers viser, og det var timet og tilrettelagt perfekt, men alligevel med mulighed for at få et uplanlagt ønske opfyldt om at høre Rolf synge "Bjørnen vågner".
Det var bare så fint gjort af jer, tusind tak til jer to og til alle de dygtige aktører, der gav os en rigtig dejlig aften.
En god sommer ønskes alle Visevenner. Venlig hilsen - Ida Jensen, Hospitalsvej 23, 4800 Nyk. F."

"Dagens buket er til Kirsten og alle aktører i Visens Venner i Nykøbing F.
Det var en forrygende aften i Multicenter Syd med madkurv, fællessang / "diner-musik".
Aftenens tema var "ønskekoncerten", foreningens medlemmer havde ønsket, og Kirsten havde kædet det hele sammen på en fremragende måde.
Kirsten og Jørgen Meyer, Godthåbsvænget 3, Marielyst."
 
  
 
Halfdan Rasmussen & Benny Andersen - og Alvorlig sjov - den 27. marts 2014 - Repertoireliste klik her
Udenfor var påskeliljer og hyacinter i fuldt flor, da vi mødtes til nok en herlig viseaften i glade venners lag. Elisabeth bød velkommen, og vi mindedes vores kære viseveninde Birthe Simonsen, som var gået bort. Mange gode viser har Birthe beriget os med, og vi vil komme til at savne hende fremover.

Visevært for 1. afdeling var Rolf, som havde fundet en masse interessante viser frem af Halfdan Rasmussen og Benny Andersen. Med sig på holdet havde Rolf lokket Birthe Ruth, Elin, Ellen, Lissy og Ole, og Eskil bestyrede tangenterne. Viserne havde melodier af forskellige danske komponister, ja, af og til var der endda flere komponister, som havde ladet sig inspirere af den samme tekst, hvilket havde gjort de indledende studier til noget af en udfordring for viseværten. Alt i alt var det et spændende program, som Rolf og Co. diskede op med, og man måtte endnu en gang overgive sig, når de to geniale forfattere tumlede sig i det danske sprog med uventede rim og pudsige associationer.

Efter kaffen var det Helle og Eskils tur med "Alvorlig sjov" - viser til tårer af både latter og gråd. Det var en fin blanding af Tove Ditlevsens digte, sat i musik, gamle revyviser serveret med charme og personlighed, Bruce Levrings rammende "Om at synge viser", som Eskil leverede, og flere andre pletskud - se repertoirelisten ved at klikke ovenfor. Helle og Eskil er de fødte visekunstnere, så det var en stor oplevelse.

Vi sluttede af med Go' Nu Nat, med hele holdet på scenen. Tak for en flot aften.
 
 
20 års fødselsdag - den 27. februar 2014 - Repertoireliste klik her

For 20 år siden fik Helge Rasmussen den geniale idé at stifte Visens Venner i Nykøbing F. Det blev fejret med stor fødselsdagsfest, kagebord og masser af viser.

185 visevenner havde fulgt opfordringen og var mødt op til en uforglemmelig aften. Der var flag overalt, og Elisabeth kunne som formand og visevært med stolthed byde velkommen til denne milepæl i foreningens historie. Udover de mange trofaste medlemmer havde en hel del gæster læst aviserne, og de blev taget godt imod. Ildsjæle havde stablet et overdådigt kagebord på benene og brygget kaffe og te til alle.

Introduktionerne til de enkelte viser var lagt i Randis kyndige hænder. Ved klaveret havde vi Eskil, og på harmonika Benny og Søren. En lang række af solister præsenterede på skift festlige og underholdende viser, nøje udvalgt blandt de numre, som de havde fornøjet os med siden den allerførste viseaften i 1994. Der blev nikket genkendende af de gamle rotter, når gyldne genhør bragte glade minder frem.

En smuk buket af friske blomster i hvide og violette nuancer blev på foreningens vegne overrakt til vores stifter, og både Helge og Alice fik velfortjent bifald og stor tak for deres indsats. Helle havde en fødselsdagsgave med til foreningen, som formanden fik lov til at pakke ud. Det var en flot fotocollage af vores brave solister på scenen, og det blev straks vedtaget, at den vil få plads på væggen i øvelokalet, til fælles glæde og inspiration.

Som slut på en dejlig aften tog vi hinandens hænder og sang "Nu går sidste vise". Sikken en aften! Så er det altså sjov at blive 20 år!

 
 
   
 
Besøg af Erik Grip - den 30. januar 2014 - Repertoireliste klik her
Den første viseaften i det nye år havde vi besøg af Erik Grip. I 2013 havde han fejret sit 50 års scenejubilæum, og nu var han tilbage i Nykøbing, hvor 135 visevenner havde fundet vej til Multicenter Syd for at markere denne milepæl i en stor og fornem karriere.

Henrik Gunde havde heldigvis tid for sit job i DR Big Bandet, så han var med og leverede et aldeles fantastisk akkompagnement. Vi fik to fulde timer af Grips de allerbedste, serveret veloplagt og for fuld skrue, og publikum var i den grad med og levede sig ind i viserne, så det var en sand fornøjelse. Det blev en af de helt store aftener. Flere ekstranumre måtte der til, hvorefter vi tog afsked med de to glade spillemænd. Endnu en gang havde Erik Grip bevist, at visernes verden er vidunderlig, og at han selv er den store mester i faget og uforlignelig på sit felt. Stor tak til Erik Grip og Henrik Gunde - og på gensyn en anden god gang.
 
Nu er det jul igen - den 12. december 2013 - Repertoireliste klik her
Så var det - næsten - jul, og salen var smukt pyntet med gran på bordene. Røde huer med hvid kvast og kant sås overalt i modebilledet. På krøller, strithår og skaldede isser sad sæsonens hotteste hovedbeklædning kækt på sned eller godt ned om ørerne, og Kirsten kunne som viseværtinde byde hjertelig velkommen til årets sidste viseaften.

Som noget nyt havde alle denne aften pakket madkurven med selvgjort og velgjort julefrokost, i stedet for gløgg og æbleskiver, og hjulpet på vej af snedige skålviser blev klemmerne forsvarligt skyllet ned.

Så gik vi over til musikken. I 1. afd. af programmet gav solisterne os en række sjove, hyggelige, kendte og ukendte juleviser og -sange. Birthe lagde ud med Peters Jul, med Lissy på klaveret. Ind imellem sang Anne-Grete små sjove julevers af Halfdan Rasmussen, og så kom ellers Lilian, Elisabeth, Bodil, Lissy, Ellen, Birthe Ruth, Ane Lise, Elin, Helle, Rolf, Karen og Kirsten på scenen på skift. Julemusikken var lagt i hænderne på Søren og Benny, som supplerede hinanden så flot og lagde et fint akkompagnement til det stemningsfulde program. 

Derefter kom turen til Madam Blå og klejnerne, vaniljekransene og jødekagerne, og efter kaffepausen kom Rolf på scenen og sang for på alle de dejlige julesange og salmer. Herlig fællessang og ægte julestemning - det var en god aften. Vi ønskede hinanden rigtig glædelig jul og godt nytår. Det havde været et spændende år med mange gode oplevelser.
   
 
"Kald det kærlighed" og "Min musikalske historie" - den 28. november 2013 - Repertoireliste klik her
På denne novemberaften havde vi to emner at glæde os til: "Kald det kærlighed" og "Min musikalske historie". Publikum var mødt talstærkt op, og Elisabeth kunne atter en gang byde velkommen til en hyggelig viseaften.

"Kald det kærlighed" stod Ane Lise for, og som visevært havde hun fundet en lang række dejlige viser frem, som på forskellig vis belyste kærlighedens uransagelige veje. Med sig på holdet havde hun Kirsten og Lilian, og så hele tre harmonikaer, som Søren, Ole og Benny bestyrede på mesterlig vis - førstnævnte to spillemænd var desuden med som solister, så det var alt i alt en både kompetent og kærlig trup, vi fik præsenteret. Repertoiret for begge afdelinger kan som sædvanlig aflures ved at klikke på linket i overskriften over denne tekst. Lilian havde ventet længe med at afsløre sine evner som solist, mange vil mene alt for længe, men heldigvis var det denne gang lykkedes for Ane Lise at få Lilian på scenen, og hun høstede stort og velfortjent bifald for både solo og duet med Ole. Tak for en dejlig oplevelse, vi glæder os til snarligt genhør med Lilians dejlige stemme.

Efter kaffepausen var Kaj klar med en stak viser og en nystemt guitar. "Min musikalske historie" var en broget og underholdende mosaik af viser, hitmelodier og sange, som Kaj holdt af og havde sunget med på livet igennem. Der var tresserhits, syngespil, grandprix, Thomas Kjellerup, Helge Engelbrecht, Erik Grip og meget andet. Kaj sang, fløjtede og fortalte, og det blev til mange pudsige anekdoter og genhør med gamle sange, man alt for sjældent hører. Folk sang med, klappede og hyggede sig, og inden vi så os om, var aftenen til ende.

Go'nu nat - til Eskils klaverakkompagnement - satte punktum for endnu en festlig og dygtigt forberedt viseaften. Tak til begge viseværter, sangere og spillemænd.
 
 
Spil Dansk: "Sange til årets dage" og "Ballader fra en blondekant" - den 31. oktober 2013 - Repertoireliste klik her
Spil Dansk Dagen blev fejret med maner. 130 tilskuere fyldte salen til sidste plads. Eskil var klar ved klaveret, og et stort hold af solister - Ane Lise, Elisabeth, Birthe, Bodil, Birthe Ruth, Ellen, Kirsten, Elin, Søren, Lissy, Ole, Anne-Grete, Kaj og Karen - fremførte viserne med engagement og personlighed. Karen var visevært og havde hentet viserne fra to samlinger, hun har skrevet teksterne til.

Ind imellem var der fællessange. 1. afd. var "Sange fra årets dage", som netop er udkommet, med musik af Maria Nyboe. Nytårsdag, helligtrekonger, kyndelmisse, valentinsdag, fastelavn, mors dag, befrielsen, valdemarsdag, sankthans, advent og nytår fik hver en sang med på vejen, og ind imellem fortalte viseværten om sangenes og traditionernes baggrund.

Efter pausen indledte Ellen med "Den første dag i resten af mit liv", smukt og gribende. Kaj gav os Knoldesparkernes "Mikkel & Jonna", så bondsk og charmerende at vi måtte overgive os - Kaj er en stor visekunstner. Herefter gjaldt det "Ballader fra en blondekant". Sofus Kornebæks melodier til Karens balladetekster ramte lige i blonden - milevidt fra Indkantsdanmark og hvad deraf følger. Vi hørte om mig og pastoren, meteoritten, Agnethe og ravmanden, den gamle købmand, asylansøgeren, statisten fra Ålbæk, Late Night i Røde Kors butikken og fandenivoldske tunneltanker på kanten af det tilladte. Balladerne blev festligt afrundet med *"I en spillemands hus", med Ingemar Fälths herlige musik.

"Go' nu nat" sluttede aftenen af, og til stort bifald kunne vi sige tak for endnu en dejlig viseaften. Dejligt så mange var mødt op, både foreningens trofaste medlemmer og mange nye ansigter, som havde læst aviserne og fulgt opfordringen til at slutte op omkring Spil Dansk tanken. I er altid velkomne.

DPA Danske Populærautorer havde ydet tilskud, tak for det.
 
 
Besøg af Halfdanskerne - den 26. september 2013 Repertoireliste klik her
Efter en lang og dejlig sommer var det igen visetid, og vi havde besøg af Halfdanskerne - Mads Westfall på guitar, Lars Grand med harmonikaen og Rasmus Vennevold på en spilleglad bas.

Allerførst lagde vi dog ud med to fællessange - disse og hele resten af repertoiret kan I se ved at klikke ovenfor. Så var det ellers Halfdan Rasmussen, Benny Andersen og andre gode digteres sange, som vi kunne nyde i Halfdanskernes svingende og medrivende arrangementer. Mads og Lars sang på skift og gav viserne helt nye dimensioner i en nutidig og rytmisk indpakning. Der blev klappet, der blev sunget med, og ind imellem - og heldigvis rigtig tit - brød Rasmus ind med sin utrolige kontrabas og leverede sine helt egne præludier, variationer og mellemspil - legende, udfordrende og charmerende. Bifaldet var taktfast efter hvert nummer, og sådan blev det ved også i 2. afd., som dog blev indledt med et par fællessange, hvorefter gutterne igen blev sluppet løs på scenen og gav den gas med Bennys, Halfdans og de andres højt elskede og underfundige kunstværker.

Det var en stærk og lovende start på en ny sæson. Gensynet med visevennerne og hele stemningen i salen gjorde os alle sammen helt varme indeni, og vi er vist mange, der glæder os  til et spændende nyt år i foreningen.
 
 
 
 
Kom og syng med - Sommerlørdag på Virkethus den 6. juli 2013
Det kunne ikke have været flottere vejr, da et halvt hundrede visevenner satte hinanden stævne i den grønne skov og lod visesang, fuglefløjt og sød musik lyde under trækronerne omkring Virkethus. Det blev alle tiders lørdag.

Ole og Søren havde taget harmonikaerne med, Bent Klinke havde sin rumsterstang inden for rækkevidde, og den havde både strenge, fletninger, bjælder og en yderst dekorativ bagside, og alle havde vi medbragt mad og drikke, solhat og godt humør. Kirsten, Rolf, Ane Lise, Elisabeth, Helle, Ellen og Bent gav viser af alle mulige slags. Ind imellem var der drikkeviser, så ingen glemte at holde væskebalancen på forsvarligt niveau. På et tidspunkt klædte truppen sig ud og kom marcherende med grydelåg, skeer, røde næser, præstens kat og alskens tingeltangel. Til forveksling mindede de om "De Splittergale" - men var heldigvis, ved nærmere eftersyn, bare de (næs)vise venner fra Nykøbing F.

Højt belagt smørrebrød, flade klemmer i madpapir, kærnesunde salater og øl, vin og kildevand blev efterhånden afløst af termokander med varm kaffe, og var man heldig, kunne man nok tiltuske sig lidt hjemmebagt kage af bedste slags, behændigt skruet sammen af dygtige viseveninder med det rette konditor-gen i behold. Således hyggede vi os, sang og spillede, alt imens snakken gik og tiden fløj af sted. En nabo leverede, ganske uden at vide det, et par tøjklemmer fra snoren til at holde Sørens og Oles unoder i ave, så nodebladene pænt blev på stativet - ellers var det ikke til at vide, hvad det hele var endt med. Tak til alle for sjov og ballade, snak og hygge. Vi glæder os til næste år på Virkethus.
   
 
Vi slutter sæsonen af - den 25. april 2013 - Repertoireliste klik her
Traditionen tro mødtes vi allerede kl. 18, da sæsonen skulle sluttes af på festlig vis med spisning og god underholdning. Kirsten havde påtaget sig viseværtskabet, så alle havde glædet sig til en hyggelig aften. Men først skulle der skåles, så Eskil, Ole, Søren og Anne-Grete var på banen med velvalgte drikkeviser. Herefter kom madkurvene frem, og lækkert smørrebrød, hjemmegjorte klemmer eller sunde salater blev sat til livs, mens Ane Lise, Elisabeth, Ellen, Birthe S., Rolf, Birthe Ruth, Lissy, Helle, Ole, Søren og Anne-Grete på skift trådte op - eller ved siden af - med sjove og ikke altid helt ædruelige viser.

I en kort pause blev scenen rigget til. Sømænd med striber og kasketter gjorde deres indtog, og aftenens overraskelse blev præsenteret. Det var hele truppen bag Sprøjtehusteatrets nylige opsætning af Evert Taubes liv og musik, som Kirsten havde skaffet til veje, og det bragte lykke. Kirsten og Søren var selv en del af holdet, og med Lizzi Kaufmann Lund som kaptajn navigerede det gode skib Carmencita over de syv have og gennem Evert Taubes farverige liv, til tonerne af Calle Schewens Vals, Så længe skuden kan gå, När jag var en ung caballero, Nocturne, Den glade bager i San Remo etc. etc. Det blev til en god time med fantastiske sangere og helt utroligt akkompagnement på violin, fløjte, guitar og bas, og der blev sunget med og klappet velfortjent hele vejen igennem.

Tak til Kirsten og hele holdet for en flot aften. Nu glæder vi os, til sæsonen starter igen i september. Men forinden er der heldigvis mulighed for at mødes og synge sammen lørdag d. 6. juli på Virkethus. Rigtig god sommer!
 
 
På hjul og skinner i Kongens København - og derefter Helle & Eskil - den 14. marts 2013 - Repertoireliste klik her
Ane Lise skriver:
1. halvdel af denne viseaften var lagt i hænderne på Birthe Simonsen, der havde fået hjælp af Elin, Ole og Rolf. Ja og så selvfølgelig af Eskil på klaveret. Temaet var ”På hjul og skinner i Kongens København”, så hvad var vel mere naturligt end at starte med, at vi alle sang "Det var på Rundetårn". Rolf og Ole gav den som sporvognspersonale i flotte uniformer, da de sang "Der kommer altid en sporvogn og en pige til". Elin sang rigtig smukt om ”Når kastanjen står i blomst på Rådhuspladsen” og Birthe sang om "Jakobsen". Ja, hele listen med alle viserne vil kunne ses et andet sted, for det er svært at fremhæve den ene for den anden. Den sidste vise inden fællessangen ("Nyboders Pris") var ”En aften i Tivoli”, som Elin sang så smukt.
Efter pausen var det så Helles og Eskils tur og som sædvanlig havde de fundet viser med en blanding af vemod, finurligheder og meget morsomme tekster. Vi startede med at synge to fællessange og det var "Den gamle skærslippers forårssang" og "Sangen om Larsen", så var det ”overstået”. Også her er det meget svært at fremhæve alle viserne, for de var virkelig så gode alle sammen. Som Eskil sang, ”så er det svært at spille Hamlet, når jeg også skal spille klaver”. Ja, der var mange ting, han ikke kunne, når han også skulle spille klaver. Helle sang, iført paryk, en meget morsom vise om ting, hun kun fortalte sin kanariefugl Pipperhans For at komme i den rette stemning, drak hun Grand Marnier, men det lignede nu mest vand. Helle sang også en vise på melodien "Når man ser det hele lidt fra oven", men teksten havde hun selv lavet. Ja, så var der Helles og Eskils utrolig morsomme vise om reklameture, de havde været på. Det var en skam, at Karen Zubari ikke var til stede denne aften, for det ville have glædet hende meget at høre, hvor smukt Helle sang hendes Marts Vise. Denne dejlige aften sluttede som sædvanlig med Go’ nu nat.


Flemming skriver:
Birthe Simonsen tog os med ud at køre i Sporvognene linje 2 &5. Som vognstyrere var Rolf og Ole et rigtigtgodt indlæg med muntre og sjove sange og viser. Elin sang "Når kastanjen står i blomst" aldeles fremragende. Birthe sang om de mennesker som man kunne møde på vej til Rådhuspladsen, både den om Jacobsen og de “slemme piger”.
Lad mig sige det med det samme, jeg har aldrig være så rørt, siden Elisabeth var visevært med sange om sin mor. Helle og Eskil gav os en viseaften, vi sent vil glemme,
Eskil som visesanger i en munter ballade "Smil" af Chaplin med egen tekst, som fik rettet smilehullerne helt ud, og Helle med nogle sørgmodige tekster med tvivl om hun var en rigtig Mor, jeg var rørt til tårer, en ballade hun selv havde skrevet tekst til, og en sang af Karen Zubari fra årstiderne , som bekræftede, at vi skulle elske naturen og os selv lidt mere, og aldrig tvivle på, er jeg nu god nok? Helle, du er en rigtig god mor og en god ven, og en gudsbenådet visesangerinde. - Tak for en dejlig aften.
 
Irske viser sunget på dansk - og derefter Genudsendelse - den 28. februar 2013 - Repertoireliste klik her
Denne aften var delt op i to afdelinger. Først var Ane Lise visevært for irske viser, mest sunget på dansk, og med sig på scenen havde hun Kirsten, Elisabeth, Kaj, Søren, Ole og Benny. Benny og Søren havde taget harmonikaerne med, og Kaj sin guitar. Ane Lise fortalte som indledning lidt om Irlands historie, og så fulgte et fint udvalg af de mange dejlige viser og ballader fra den irske sangskat. Mange af dem havde fået dansk tekst af Jens Memphis, men også Erik Grip og Thomas Kjellerup havde leveret tekster. "The fields of Athenry", "Londonderry air/Danny Boy" og "Molly Malone" fik vi dog på originalsproget. Irske flag og øl på scenen gav ægte pub-stemning. Det var rigtig underholdende.

I 2. afdeling stod Rolf for en munter genudsendelse med et festligt tilbageblik på de mange viser, Rolf gennem tiden har glædet os med. Ole var med på harmonika, og de to var til sammen en herlig duo, som med sjove kommentarer og skæg og ballade afleverede den ene spøjse vise efter den anden. Lissy sang duet med Rolf på "Edelweis", og sandelig om ikke foreningens suverænt mest populære papegøje gjorde sin entré på piraten Johnnys skulder og scorede velfortjent bifald. Det var alle tiders program.

Alt i alt en aften af de rigtig gode, hvor foreningens egne solister kom vidt omkring, og hvor publikum nød at kunne synge med på mange af sangene.
 
 
Generalforsamling og derefter underholdning v/Tine & Drengene - den 7. februar 2013
Så var det atter tid til den årlige, ordinære generalforsamling, selvfølgelig efterfulgt af god underholdning, så der var pænt fremmøde i salen. Efter et par fællessange blev Helle valgt som dirigent. Elisabeth aflagde beretning, regnskabet blev godkendt, alle genvalgt, og i god ro og orden kom vi igennem dagsordenen. Referatet kan læses her.

Herefter overtog Erik Staal med to gode venner - Tine og Morten - scenen. "Tine & Drengene" gav os en fornøjelig time med munter visesang. Erik med harmonika, Morten med guitar og Tine med diverse fløjter, og så en helt stak rigtig gode viser. Sanghæfter blev delt rundt, så vi kunne synge med, og det blev ved samme lejlighed røbet, at Guldborg Visefestival i år finder sted midt i august. Det er vi vist mange, der glæder os til. Med "Go' nu nat" tog vi pænt afsked med hinanden. Den nyvalgte bestyrelse ønskes god arbejdslyst, og vi kunne alle sige tak for en dejlig aften.
    
 
Besøg af Fin Alfred - den 31. januar 2013
Sneen var smeltet. Erantis kiggede op, og det var igen blevet torsdag og viseaften, så over 100 visevenner var mødt op og havde fyldt salen.

Fin Alfred var på besøg, og det blev et spændende bekendtskab. Han er en af de rigtige spillemænd, "de jævne folks troubadour" som han selv siger, eller med et andet Fin-Alfred-udtryk: "besat af spilledjævlen". Skillingsviser, soldaterviser, sømandsviser, gårdsangerviser, håndværkerviser og naverviser fik vi, bundet sammen med underholdende anekdoter og historisk baggrundsstof om en anden tid, barsk, broget og bestemt ikke kedelig. Hver afdeling blev indledt med fællessange til Eskils akkompagnement, hvorefter Fin Alfred - med påmonteret "udtræksklaver" - gik til den med brask og bram. Vi sang med på mange af de kendte, og kendte vi ikke viserne i forvejen, ja, så var der næsten altid et refræn, som vi lynhurtigt fik lært og kunne være med på. Det blev en festlig aften. Fin Alfred har udgivet flere cd'er, som kunne erhverves ved samme lejlighed, og ellers kan I lægge vejen forbi på www.finalfred.dk og læse mere.
 
   
 
Jul som i gamle dage - den 13. december 2012
Grankviste med røde silkebånd var delt ud på bordene, da vi ankom. Det var årets sidste viseaften, og i år havde Kirsten som visevært tilrettelagt en juleafslutning som i de gode gamle dage. Benny, Søren og Ole indtog scenen med deres harmonikaer, og en smuk adventskrans lyste op og fik os snart i ægte julestemning.

Med på holdet havde Kirsten fået Anne-Grete, Rolf, Elin, Birthe Ruth, Ellen, Lissy, Elisabeth, Kaj, Helle, Birthe og Ane Lise. De smukke gamle julesalmer og sange sang vi alle sammen med på, og ind imellem havde solisterne hver fundet sjove, smukke, kendte og ukendte, finurlige og søde juleviser frem, som de serverede med sjæl og lune. Birthe gav Peters Jul med Lissy på klaveret, og vi var tilbage i kræmmerhusenes og julegåsens århundrede. I pausen serverede de gæve damer i køkkenet æbleskiver og gløgg, som bare smagte himmelsk.

Tak til Kirsten og hele holdet for en rigtig hyggelig juleafslutning, og godt nytår til alle, store og små, tykke og tynde. Vi glæder os til en masse nye påhit i 2013!
 
 
Godtfolk og gavtyve - skillingsviser fra en broget fortid - den 29. november 2012
Skillingsviser var datidens sensationspresse. De var underholdende, sjove, bloddryppende, moraliserende, sentimentale, men aldrig nogensinde kedelige. Rimsmedene, med Julius Strandberg i spidsen, var straks på pletten, hver gang der var rav i gaden, og der røg i tusindvis af skillingstryk inden for få timer eller dage, godt hjulpet på vej af visekællinger og markedssangere. De bedste af viserne blev folkeeje, og folkemindeforskere har gjort et stort stykke arbejde for at bevare dem for eftertiden.

Viseværterne Eskil og Karen havde nøje udvalgt et repertoire bestående af både skægge, gruopvækkende, forargelige og rørende viser. Bendt bidrog med yderligere en perle, nemlig visen om "Spildemanden", og et kompetent og modigt hold af solister tog opgaven op og gav de gamle historier nyt liv i deres egne festlige fortolkninger. Anne-Grete, Elisabeth, Elin, Lissy, Birthe, Ellen, Birthe Ruth og Bendt gav os på skift den ene oplevelse efter den anden, til Eskils suveræne akkompagnement. Solisterne blev introduceret skiftevis af de to viseværter, på hver deres måde. Der var en dejlig varm stemning og højt humør i salen.

Til sidst rundede vi af med "Go' nu nat". Det havde været en rigtig god aften.
 
Spil Dansk - med et smil - den 25. oktober 2012
Spil Dansk Dagen - dansk musiklivs årlige festdag - blev fejret med åbne døre og gratis adgang. Vi havde inviteret til Spil Dansk - med et J, og 134 gæve visefolk fra by og land fyldte salen til sidste plads. Karen var "visevært" og havde også skrevet de fleste af aftenens tekster, og musikken var hentet fra en håndfuld gode komponister.

Ved klaveret sad Eskil, og viserne blev serveret på skift af Birthe Ruth, Rita, Elin, Ole, Birthe, Kirsten, Kaj, Ane Lise, Helle, Rolf og Lissy - sjove, bidende og i ny og næ poetiske viser om stort og småt, med speciel adresse til Sydhavsøerne. TV2 Øst var vakse og på pletten i plutten, så den nye roesang ”Fra plutte til sølvske” kom ud LIVE til de alleryderste roemarker. Vi var til Gyllefestival med hoppeborg og biograf på biogas. Vi så badenymfen Oda omsat til kommunal vaskehal, hvor pensionister som en Skoda nu bliver pudset og poleret for en tier. Der var nullermænd med sjæl og robotallergi, og en vaskeægte Lolland/Falster ambassadør fra Lars Tyndskids mark med en frisk roe i attachetasken, ja - og en glædespige fra en klostersø, med prægtige meloner og sin helt egen mening om fedtafgiften.

Solisternes blændende fortoldninger gik rent ind og ramte plet, og aftenen sluttede af med en stille godnatsang: Lad os slutte dagen stille. Det var en fin aften i Nykøbing.

DPA Danske Populærautorer havde ydet tilskud til koncerten, tak for det.
 
 
 
Besøg af Bente Kure og Leif Ernstsen - den 27. september 2012
Efter en lang sommer var det dejligt at mødes igen og sammen tage hul på en ny sæson med venner og viser. Bente Kure og Leif Ernstsen havde sagt ja til at komme ned på besøg, og det var vi mange, der havde glædet os til i rigtig lang tid. Sammen står de to for noget af det allerbedste inden for viser. Vi lagde dog ud med et par fællessange, og denne aften var der vikar ved klaveret: Birthe Simonsen havde for en kort bemærkning overtaget Eskils bænk og ledsagede os på fornem vis i "Guldborgsundvalsen" og "Septembers himmel er så blå".

Så gik Leif og Bente på scenen. I de 2 x 45 minutter fik vi en fin blanding af deres egne finurlige, smukke, muntre eller tankevækkende viser, men også et udvalg af Jeppe Aakjærs tekster, som Bente Kure selv, eller andre gode komponister, havde sat i musik, og gode oversættelser af nordiske eller amerikanske sange. Leifs gnistrende harmonikaspil, hans mimik og veloplagte klovnerier, og Bentes fine fortolkninger og behændige guitarspil - det var underholdning på højt niveau.

Ind imellem fik vi instrumentalnumre, hvor harmonika og guitar i den grad spillede op til hinanden, så tempo, rytme, smil og varme smittede os alle sammen og vi bare måtte klappe med nede ved bordene.

Af særlig interesse for os i Nykøbing skal det nævnes, at Birthe Simonsens datter Janes tekst til sygeplejerskesangen om Nat-Jensen - hende der var "af ældre dato" -  blev smukt og medrivende fremført. Bente er selv uddannet sygeplejerske, og sangen var med på en cd med sygeplejerskesange, som hun havde udgivet for 20 år siden.

Der måtte to ekstranumre til, før Bente og Leif fik lov til at vende næsen hjem igen. Forinden skulle vi dog som sædvanlig have Go'nu nat, med Birthe Simonsen ved klaveret. Leif satte sig ved siden af Birthe og lod harmonikaens toner falde ind, det var flot.

Mødet med Bente Kure og Leif Ernstsen havde været en stor oplevelse for os alle sammen, så tak fordi I kom forbi. Det var samtidig en lovende start på en ny og spændende sæson.

Husk: I kan altid følge med på www.benteogleif.dk
 
Festlig lørdag i Virkethus - den 7. juli 2012
Ane Lise skriver:

Det blev en dejlig eftermiddag ved Virkethus lørdag den 7. juli 2012. Vores formand Elisabeth havde fået den gode ide, at vi skulle holde en anderledes ”visekomsammen”, og den opfordring havde 32 visevenner taget til sig. Flere fra bestyrelsen havde sørget for, at bordene var dækket med duge, parasollerne var slået op, og der var pyntet fint med flotte lyserøde hortensiaer og roser fra Elisabeths have. Søren og Ole havde taget deres harmonikaer med og Kaj sin guitar, så musikken var klaret. Elisabeth havde dog også sørget for nogle instrumenter, der kunne bruges til lidt rytmeboks. Inden vi spiste den medbragte mad, sang vi lige et par sange fra vores sanghæfter.

Resten af eftermiddagen gik bare med sang og musik, og det var rigtig dejligt. Birthe Ruth havde bagt to lækre æble-/kanelkager, der lige blev lunet i ovnen og med flødeskum og cremefraiche til, så der blev hurtigt ”udsolgt”. Tak for det, Birthe.

Lad os se, om det kunne blive en tradition at mødes derude i de dejlige omgivelser. Vejret var jo med os, og hen på eftermiddagen kom solen frem, men den var også bestilt, sagde Elisabeth.  
 
 
Årsafslutning - På hat med Visens Venner - den 26. april 2012
Ane Lise skriver:
     "Til vores afslutningsaften torsdag den 26. april 2012 havde Kirsten indbudt til Hattefest og jeg skal da lige love for, at de fleste havde fulgt opfordringen. Der var så mange flotte, især damehatte, men også mange mænd havde været rigtig kreative, f.eks. kom Rolf med en hat foldet af papir med temaet Visetidende. I løbet af aftenen blev den flotteste damehat og den flotteste herrehat kåret, ligeledes blev den mest fantasifulde herrehat valgt og alle tre vindere blev belønnet med en flaske vin.
     Vi startede kl. 18 med at Kirsten bød velkommen og så sang Hans Sørensen ” Livets Glæder ” fra operetten Farinelli. Så kom den medbragte mad på bordene og mens den blev spist, sang vi, på opfordring, nogle skålsange, bl.a. Anne-Gretes skålsang og Søren bidrog også med en skålsang. Ved 19 tiden startede det store program med alle de aktive, der havde meldt sig til at synge. Det var rigtig godt organiseret med grupper af tre solister og i den første sang Rolf  "Nyhavns Nætter". Så fulgte Anne-Grete med" Dit hjerte er i fare Andrea "og Birthe Simonsen sang "Ih hvor er det kommunalt".  Næste gruppe startede med at Ane Lise sang "Stines Sang" ( Jens Vejmands kone), Ellen sang "Jeg er ligeglad" og Birthe Ruth sluttede med at synge "La La Lue", en sød gammel revyvise.
     3. gruppe varede ca. 20 minutter og det var Flemming, der sang, akkompagneret af sin kone Inge. Han sang bl.a. "Samarkand", "Vårvise", "Forårsstunder" og "Forårsnat".
     Gruppe 4 startede med at Søren sang for på en fællessang" Livet er en herlig dans". Elisabeth sang om "Flade Jensen" godt akkompagneret af Bent Klinke med sin rumsterstang. Kirsten sang om "Side 9", hvor det ellers er de unge og slanke piger, der er afbildet.
     Næste gruppe indledte Bent Klinke med "Den arbejdsløses sang", hvor teksten desværre stadig er aktuel. Lissy sang om "Den lille røde lanterne". Elin sang med sin klare stemme om "Gaven til mor", den meget rørende vise om en lille piges gave, hun næsten fik forærende af guldsmeden. Så var det igen Bent Klinkes tur med sin vise/fortælling om en bytur og hans møde med en dame. Bent leverede selv musikken med sin rumsterstang og det gjorde han jo bare så godt.
     Så var der endnu en fællessang og det var "Velkommen til Sydhavsøerne".
     Helle og Eskil stod for gruppe 6, hvor Helle sang om "Sexchikane" eller manglen på samme. Den næste solist hed Bent og det var en ny mand hos os, men nok ikke sidste gang, vi har hørt ham. Han sang to viser, hvor den ene hed "Slå bremserne i".  Da han var færdig med at synge, var det lidt tumult nede bagved. Det viste sig at være Helle, der kom ind i en meget kort, men omfangsrig kjole. Hun sang "Mor har Peter lov?". Efter den, fandt hun ud af, at hun vist egentlig var gået forkert, for hun skulle have været til en polterabend, men om vi var friske på at høre hendes bidrag til den polterabend og det var vi selvfølgelig. Så smed hun kjolen og var iført "Evakostume" og så fik vi ellers "Når Sofie danser go-go" og der var sandelig gang i hende, herligt indslag Helle.
     I gruppe 7 startede Søren med at synge om spiritusforbud, Lizzi Lund sang om "Mine to meloner" og Kurt Lund sang "Man er vel egentlig kun sig selv når man er fra den af". Så fik vi endnu en fællessang og det var ”Solskin ombord”.
     Kaj stod alene for gruppe 8, med et herligt potpourri, hvor han skiftevis var Lisbeth med Pippi Langstrømpeparyk og Jokum med hat. Det var bare så godt sunget og ageret. Der er en gået en stor skuespiller tabt i Kaj.
     Sidste omgang stod Bakkepigerne Helle, Elisabeth, Birthe Ruth og Kirsten for. De startede med at komme ind og synge ”Køb blomster, køb blomster” mens de gik igennem salen og kastede 40 røde roser ud til publikum, meget flot. Så gik de på scenen hvor Helle sang ”Sallys Sang”, Elisabeth sang ”Ska’ vi sove eller hva’” og det er jo lige en sang, der passer til Elisabeths stemme. Birthe Ruth sang med et glimt i øjet om ”Jeg ku’ tænke mig en mand” og så sluttede Kirsten af med at synge om ”Knud”.
     Denne forrygende aften sluttede af med, at formanden Elisabeth takkede for en god sæson og en god aften og selvfølgelig sluttede vi af med Go'nu nat.
     Elisabeths ord til os denne aften var: Nogle lever for at spise og andre spiser for at leve.
     Men der er en, vi ikke må glemme at rose og takke for den aften og det er Eskil, der som sædvanlig spillede så godt på sit klaver, uden ham gik det slet ikke, så stor tak Eskil. Og selvfølgelig også tak til Søren, der flere gange akkompagnerede på sin harmonika, det er altid dejligt at høre. Der skal også lyde en tak til Kaj, der med assistance fra Tonny som sædvanlig havde det store arbejde med at lyd og mikrofoner virkede."

Tak til Ane Lise for referatet, og til John for de gode billeder.
 
 
"Annas Ballader" og fællessang - den 29. marts 2012
Eskil var visevært for første del af denne forårsaften og havde valgt Annas Ballader. Wikipedia skriver om baggrunden:

"Annas Ballader er en samling viser med musik og tekst af Ida og Bent From. Samlingen blev indspillet i 1976 af skuespilleren Frits Helmuth med akkompagnement af Poul Godskes orkester. ...... Annas Ballader beskriver på humoristisk form et livsforløb for pigen Anna, der er af fattig afstamning i en ikke alt for fjern fortid. Anna må gå så grueligt meget igennem, hvor hun blandt andet bliver gravid med en herremands uduelige søn."

Kirsten, Søren, Kurt, Lizzi og Helle fortolkede på skift de 10 viser, til akkompagnement af Arne Olsen på violin, Susanne Olsen på fløjte, Finn Jørgensen på bas, og med Eskil selv bag klaveret. Det var en fantastisk rejse gennem et broget liv, dygtigt fremført af engagerede solister. Det fine sprog, de flotte rim og overraskende pointer, den medrivende handling og - ikke mindst - de gode melodier og den fine besætning i det til lejligheden oprettede band - alt sammen gav det os en uforglemmelig oplevelse.

Annas liv var ikke "for tøsedrenge", og vi følte med hende i både sorg og glæde.

Efter pausen stod den på fællessang. Helle var visevært og havde, sammen med Lissy og Birthe Ruth, udvalgt 13 dejlige sange og viser. Bandet fra Annas Ballader holdt skansen og gav musikalsk opbakning til det med garanti største kor i Nykøbing F i nyere tid. Alle sang med, og vi var nok flere der mærkede, at det at synge sammen gør en glad indeni og skaber varme og fællesskab.

Visevenner fra Holstebro havde fundet vej herned og aflagde besøg i foreningen. Det er altid rart med gæster udefra, så tak fordi I kom.

Efter "Go'nu nat" skiltes vi og gik hver til sit. Det var en god aften.
 
"Se nærmere til" og "Helle & Eskil" - den 23. februar 2012
På denne første viseaften med Elisabeth som formand fik vi to afdelinger med en sand overflod af spændende viser.

Birthe S. og Elisabeth var viseværter for 1. afdeling, der tog udgangspunkt i Pia Raugs vise "Se nærmere til". Med på holdet havde de Ellen og Helle, og Eskil akkompagnerede. Viserne samlede trådene i en gammel kvindes liv, og de var udvalgt med omhu og blev alle dygtigt fremført.

Efter pausen blev Eskil ved sit klaver, men nøjedes nu ikke med at spille. Eskil og Helle leverede hver for sig en masse gode viser, krydret med spøjse og underholdende kommentarer.

Alt i alt fantastisk god underholdning, og begge afdelinger høstede velfortjent bifald.
 
Generalforsamling m/underholdning - den 9. februar 2012
Den ordinære generalforsamling er hvert år en både vigtig og underholdende aften, og i år var ingen undtagelse. Helle dirigerede slagets gang. Anne-Grete havde valgt at takke af som formand efter mange gode år, og det blev til stående bifald for en flot indsats. Elisabeth, hidtil næstformand, overtog formandsposten, og som ny suppleant blev Lilian Fugl valgt. Regnskabet blev godkendt, ingen forslag var modtaget til behandling, og der var heller ikke noget under eventuelt.

Underholdningen sørgede to visevenner fra Fakse Ladeplads for, nemlig Ulla og William, også kendt som 2/3 af trioen "Finn, Fix & Færdig". Med "Den lille lysegrønne sang" indledte de et viseshow med rigtig mange gode numre. "Bænkebider Blues" kendte vi jo allerede fra deres optræden for et par år siden på Guldborg Visefestival, og denne, såvel som flere andre af sangene, havde Ulla tilsat personlige vers af eget tilsnit, hvad der bestemt ikke gjorde dem ringere. William akkompagnerede på guitar, men gav også selv flere viser. De sluttede af med et gammelt Raquel Rastenni nummer, som Ulla havde fundet frem på en 78'er, nemlig "Du skal ikke sige spor" - smukt og tankevækkende.

Aftenen sluttede, traditionen tro, med Go'nu nat, med Anne-Grete gående rundt imellem os - hyggeligt og fint. Den nye bestyrelse ønskes god arbejdslyst, og vi glæder os til mange gode viseaftener fremover, under deres ledelse.
 
Besøg fra Amagerland - den 26. januar 2012
Visens Venner på Amagerland stod for underholdningen på denne første viseaften i det nye år, og det havde vi glædet os meget til. To herrer og to damer, en harmonika, et klaver og en masse gode viser - det lyder enkelt, men kræver talent, og det havde de i rigt mål. Gæsterne var Ivy og Lonny på spindesiden, i selskab med Jørn og Ole, som også akkompagnerede på henh. harmonika og klaver.

Hver afdeling indledte vi med et par fællessange, og så gik solisterne ellers til den. Vi fik viser af Benny Andersen, Halfdan Rasmussen, Arvid Müller, Epe, Børge Müller, Gunvor Reynberg, Ørkenens Sønner, Robert Arnold, Knud Pfeiffer, Sigfred Pedersen, Klaus Rifbjerg, Thomas Kjellerup mfl. Der var genhør med kendte, men alt for sjældent spillede viser, og så var der ting imellem, de fleste nok ikke havde hørt før. Alt gik dog "rent ind" hos publikum, nok også fordi de fire solister i den grad mestrede den kunst, som det er at fremføre en vise og give den liv og personlighed. Det var uforglemmeligt, og vi var nok mange, der den aften var ekstra stolte af at tilhøre Visens Venner.

Tak til Ivy, Lonny, Jørn og Ole for fin underholdning. Det blev en god start på et nyt år.
 
Juleviseaften den 8. december 2011
Så nåede vi igen til den hyggeligste tid på året, og der var pyntet fint op til jul på de lange borde. Anne-Grete havde fundet nissehuen frem og bød velkommen til den sidste viseaften i 2011.

Derefter satte Alice sig til klaveret og akkompagnerede til et par julesange. 1. afdeling bød derefter på et spændende møde med den lokale sangskriver og visesanger Maria Kerkling. Maria underholdt tidligere på året på Guldborg Visefestival. Hun er også kirkesanger, og så skriver hun i øvrigt nogle rigtig fine sange, som med hendes flotte stemme og fine guitarspil gik rent ind hos alle i salen.

I pausen var der gløgg og æbleskiver, hyggesnak og socialt samvær, og så tog vi fat på 2. afdeling, som primært var fællessange med Alice ved klaveret. Ind imellem kom Kaj på scenen og gav os nogle lystige julesange, vi ikke havde hørt før. Det var en god blanding, men alt for hurtigt var aftenen til ende. Alt blev pakket sammen, scenen taget ned, gløgg-gryderne vasket op og bordene tørret af - et år var gået med mange gode viseaftener, og vi glæder os allerede til, hvad foråret har at byde på.

Glædelig jul og rigtig godt nytår til alle visevenner i Nykøbing og rundt omkring i landet.
 
 
 
Kvinder er fra VENUS - Mænd er fra Mars - den 24. november 2011
Mars og Venus - mænd og kvinder - vidt forskellige, men lige festlige, og som alle andre stjerner på himlen kan de gøre en mørk og kølig novemberaften til en smuk og god oplevelse. Det beviste Annette og Jørgen, da de som viseværter bød indenfor til en tankevækkende aften med viser, spøjse indslag og godbidder fra alt for sjældent spillede numre. Covers fra gamle LP'er med de bedste danske sangskrivere prydede scenen.

I 1. afd. var det Venus, der stod øverst på himlen, og Annette havde taget Kirsten med, inkl. Søren på harmonika. Udefra havde hun hentet Britta til Nykøbing. Vi fik viser af bl.a. Frank Jæger, Tove Ditlevsen, Eddie Skoller, Niels Hausgaard, Ellen Heiberg og Halfdan Rasmussen. Uforglemmelige var Brittas udgave af "Noget om armaturer", Kirstens sang om "Tasken", og Annette og Jørgens finurlige beretning om "Jordens skabelse".

Jørgen stod for Mars og mænd, og dermed 2. afd,, og havde fået Bjarne med fra Visens Venner i Ballerup. Også her var der kræs for øregangen. Bjarne er en fin visekunstner og diskede bl.a. op med en moderne vise om Nordhavn, Falafel og Longjohn, den var sjov. En om "Den slappe stråle" - og alle herrer i salen nikkede genkendende og medfølende. En om skrubber, makreller, foreller og russere der spræller - sådan! Jørgen gav os viser fra egen hånd. Vi fik postmandens melodi, og vi fik en om Bogø Færgen, om Jørgens "driverhus" og om et væltet træ på stranden, som giver ly til gode tanker. Harmonika, guitar, fløjte og klaver - Jørgen spillede på det hele, sang og fortalte, så tiden fløj af sted.

Inden vi fik set os om, havde Mars og Venus sat hinanden stævne bag nye horisonter i visernes univers, og vi sluttede aftenen af med Go'nu nat. Det var et fint program, med anderledes sange fra et mere nutidigt repertoire, end vi er vant til at høre, og i dygtige og personlige fortolkninger. Tak til alle medvirkende.
 
 
Spil Dansk 2011: Gamle og nye danske viser - den 27. oktober 2011
Spil Dansk er dansk musiklivs årlige festdag, og traditionen tro fejrede vi aftenen i fin stil.

Der var fri adgang for alle, også ikke-medlemmer, og 170 mødte op og fyldte kantinen på Multicenter Syd. Det var samtidig premiere i de nye lokaler. Aldrig før havde vi holdt viseaften på Sundby-siden, men de fine pladsforhold på skolen viste sig at være et godt valg. 

På plakaten stod ”Gamle og nye danske viser”.

De gamle viser var alle skrevet af Jeppe Aakjær, og som visevært havde Ane Lise samlet et godt hold bestående af Elisabeth, Kirsten, Søren, Rolf, Kaj og Benny. Både kendte og ukendte sange fra Aakjærs omfattende forfatterskab var repræsenteret. Ind imellem beskrev Ane Lise Aakjærs liv og virke på underholdende vis. Musikken blev leveret af Søren og Benny på harmonika og Kaj på guitar, og der blev sunget med af hjertens lyst på gode og kendte fællessange.

Efter en velfortjent pause blev tiden skruet frem til lige efter årtusindskiftet. Nu var viserne alle af egen avl, skrevet på Lolland og hver for sig sat i musik af gode komponister. Tekstforfatteren til de 14 nye viser var Karen Zubari, og solisterne var Lissy, Birthe Ruth, Ellen, Elin, Flemming og Rolf, med Eskil ved klaveret. Der var smukke og poetiske sange, blandet med ballader i bedste revystil. Karen var samtidig visevært og bandt sangene sammen.

"Vi synger så det gynger på de flade Sydhavsøer" hedder det i Visens Venner og Veninder - og det gjorde vi. Det blev en festlig aften.
      
      
 
 
Koncert med Thomas Kjellerup - den 29. sept. 2011
Det blev en mindeværdig koncert med en af Danmarks allerfornemste troubadourer, da Thomas Kjellerup på en smuk sensommeraften lagde turen forbi Nykøbing Teater. Salen var godt fuld, for denne aften var der offentlig adgang til Visens Venner, og det havde rigtig mange benyttet sig af.

Thomas Kjellerup var i topform, og helt alene på scenen, med guitaren i hånden og sangene i hjertet, gav han os en fantastisk oplevelse. Vi fik lov til at synge med, nynne, klappe i takt eller bare lytte og lade tankerne strømme. Han havde os i sin hule hånd og gav os til gengæld to fulde sæt på godt en time hver, kun afbrudt af en velfortjent pause, hvor han sågar var til rådighed i foyeren med et venligt ord, en hilsen og kasse cd'er, til minde om en dejlig aften.

Det store fremmøde var endnu et bevis på, at rigtige sange - dem med mening i og med gode melodier - lever og har et stort og trofast publikum. Troubadouren går ikke af mode. Aldrig nogensinde. Tak til Thomas Kjellerup, fordi du kom herned, og tak til publikum fordi I sang med og delte ud af jeres glæde ved musikken.
 
 
Sæsonafslutning - Sangernes valg - den 28. april 2011
Som sædvanlig var det Kirsten, der stod for at arrangere vores sidste viseaften i denne sæson og det gjorde hun rigtig godt. Vi måtte være i Brage Salen, da Folketidende holdt deres generalforsamling på Teatret samme aften. Scenen var anbragt i den store sal, for at bordene kunne stilles, så alle kunne se. Der skulle jo også være plads til at vi kunne spise den medbragte mad og selvom vi var mange, fik alle en plads. 

Kurt Lund indledte aftenen med at synge Bordets Glæder og så blev der sunget et par ” skål viser ”. Så sang vi Hymne til Forårssolen og så kunne vi begynde at spise. Medens vi spiste, gjorde fem unge mennesker deres entre med deres musikinstrumenter. Det var ” Dronning Louise Band ”, der bestod af to piger, hvor den ene sang og den anden spillede fløjte. Der var tre mænd, den ene spillede bas og de to andre spillede på guitarer ( ja de kunne også synge ). De var rigtig gode og de melodier, de fremførte, var alle komponeret af den ene guitarist.

Så fortsatte aftenen med viser fremført af de aktive sangere i vores forening, viser, vi har hørt før, men som vi kan lide at genhøre. Der var 17 aktive sangere, men ind imellem de mange viser, kom aftenens anden overraskelse på scenen.

Det var Niels Hartmann, der har en lille forretning i Jernbanegade. Det var hans første optræden ude, så han var lidt nervøs (sagde han). Men han gjorde det bare så godt. Han havde også selv komponeret de sange, han sang. Sange om oplevelser med sine børn og de dagligdags ting, der sker. Han leverede selv musikken på sin guitar og et enkelt nummer med mundharmonika. Han høstede stort bifald, så det er nok ikke sidste gang, vi hører ham i Visens Venner. Aftenen sluttede som sædvanligt med Go’ nu nat og formanden takkede for en god sæson, hvor der altid møder så mange op, det er jo dejligt. Fællessange var der ikke så mange af, så det har vi til gode i den kommende sæson. Det er ikke nemt at få ret mange fællessange ind i programmet, når der samtidig skal være mange, der optræder. Leif passede musikanlægget, så alle kunne høre i begge salene.  Ja, nu var jeg lige ved at glemme Eskil, der jo som sædvanlig måtte trække det store læs med at skulle spille for os det meste af aftenen. Tak for det, Eskil.

Med venlig visehilsen - Ane Lise
 
   

 

Sange af Thomas Kjellerup - og Ind under huden - den 31. marts 2011
Fra Ane Lise har redaktionen modt. flg.:

     Hvor var det bare dejligt at se så mange ” visevenner ” og dejligt at få lov til at optræde med viser af Thomas Kjellerup, sammen med Elisabeth, Randi, Benny og Kaj. Det vil forhåbentlig få rigtig mange til at komme og høre ham den 29. sep. 2011. I anden afdeling var det så Helle og Eskil, der stod for underholdningen og jeg skal da lige love for, at vi blev underholdt. Deres viser var meget morsomme, men også til eftertanke og de var begge så gode til at fremføre dem. Ikke noget at sige til, at de fik stående applaus. Med venlig visehilsen - Ane Lise

Ja, på denne forårsaften slog vi to musikalske fluer med ét smæk - hele to forestillinger var stablet på benene, og to sæt viseværter stod klar til at fornøje os. Første afdeling stod Ane Lise og Elisabeth for, og med på scenen havde de Randi, Kaj og Benny, for godt skulle det være og alle sejl var sat. Thomas Kjellerups viser var på programmet, så Kaj og Randi havde guitaren med og Benny sin harmonika. Til sammen gav de fem os en fin forsmag på, hvad vi kan glæde os til, når den kendte troubadour og sangskriver selv kommer til Nykøbing d. 29. sept. til stor koncert på teateret, arrangeret af os (læs mere
her) Det var en speciel fornøjelse at stifte bekendtskab med Randi på scenen, både som medspiller på guitaren, men da især som solist. Det var bare godt. Håber du snart igen vil lade dig overtale til at synge og spille for os.

Efter pausen var Helle og Eskil værter, og de havde kaldt deres indslag for "Ind under huden". Det var viser, som de havde valgt til hinanden, og vi nød Helles suveræne måde at personliggøre og viderebringe viser på, viser om lidt af hvert, sjove og enkelte alvorlige. At også Eskil, som ellers plejer at holde sig til sine tangenter, faktisk selv er en uovertruffen visefortolker, det var nok en overraskelse for en del, og man kan så bare undre sig over, hvorfor det så sjældent lykkes at liste en sang over læben på den tavse pianist. Denne aften lykkedes det, og godt det samme, for med "Eskilsk" humor og perfekt timing tog han os alle med storm. Det var i øvrigt tiårsdagen for Eskils debut i foreningen, så Helle havde lavet en speciel yndlings-pianist-trøje til jubilaren. Den blev højtideligt overrakt (men dog ikke set på ...). Helle havde også en håndfuld viser med fra Bodil Steens repertoire. En enkelt skal nævnes, som næsten fik det til at løbe koldt ned ad ryggen, så godt gav hun den, og det var "Vidste du det" af Knud Pfeiffer. Det var visekunst.

Tak til begge hold. I fik de propfulde selskabslokaler på 2. sal til at svinge i forårsnatten.
 

 

Det grå guld - den 24. februar 2011

Som visevært havde Helle denne aften sammensat et hold af solister, som alle var sølvgrå i toppen, men ikke desto mindre guld værd på en scene.

Birthe, Lissy, Kate, Ellen, Bodil, Elin og Anne-Grete på spindesiden, med Flemming som ene hane på scenen og Eskil ved klaveret tog os med en tur ned ad Mindernes Boulevard. Der stod PH, Kaj Normann Andersen, Mogens Dam, Knud Pfeiffer, Henrik Blichmann, Viggo Barfoed, Børge og Arvid Müller, Ludvig Brandstrup og Bent Fabricius Bjerre på de dejlige viser fra dengang, som i dag fik nyt liv og aktualitet i solisternes blændende fortolkninger. Nogle af numrene er at finde i sangbogen "De grå synger", som udkom for nyligt, som en pudsig pendant til vores barndoms højt elskede sangbog med næsten samme titel. Ind imellem sang vi med i salen, og der var stort bifald til holdet, da aftenen, alt for hurtigt, var til ende.

Tak til Helle og Det Grå Guld, som i den grad gjorde lykke med varme, smil, alvor og personlighed og endnu en gang beviste, at viser lever for evigt og aldrig går af mode.
  
 
 

Retur til "Dejlige minder" - indeværende år - klik her

 


Startside | Visens Venner Nyk F | ViseTidende/Program | Dejlige minder | Bestyrelse | Aktive | Bliv medlem | Links

Copyright: Visens Venner i Nykøbing F.
Hvis du får problemer eller har spørgsmål vedrørende dette websted, skal du kontakte webmaster: Mail
Sidst opdateret: 19-12-2017.